Kategorije

close

ODUSTANAK OD KUPOVINE

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše online prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 34 i 35 Zakona o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 62/2014 i 6/2016 - drugi zakon). Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Iznos plaćene robe biće vraćen kupcu nakon što roba bude vraćena trgovcu. Trgovac ima pravo da uskrati povrat novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled neadekvatnog ili nepravilnog rukovanja istom od strane potrošača.

Prilikom povrata robe istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i/ili u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja. Kupac je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašćenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 dana.

Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod.

Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.

Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 dana od dana prijema artikla)

1.            Postupak Odustanka od kupovine započinje popunjavanjem Izjave o odustanku koju mozete pronaći (ovde).

2.            Sledeći korak jeste pozivanje službe podrške na broj: +381 11 3670 486 ili 069 733 170.

3.            Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe POST Express pozivom na broj telefona: 011/3607 607 iii 0800 100 808 radnim danima od 08:00 - 18:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke. Roba se šalje sa naznakom: Medio Moda doo online prodavnica - na adresu: Paunova 24, lokal 211, 11010 Beograd.

Napomena: Artikal koji vraćate mora biti adekvatno spakovan i obezbeđen sa vaše strane.

Obuća: Originalna kutija od proizvoda mora biti dodatno obezbeđena kako se ne bi oštetila u transportu.

Ugovor o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovde

POVRATAK SREDSTAVA

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je platio robu pouzećem ili nalogom za uplatu, sredstva će biti vraćena na tekući račun. Potrebno je da kupac dostavi broj tekućeg računa radi povratka sredstava na mail info@mediomoda.com.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Medio Moda d.o.o je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Dina, Amex i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 

close
logo

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je rezultata

  • Temp keyboard_arrow_right
  • Placeholder slike

  • Atribut proizvoda check
    check
  • Akcija - 0 % Akcija
    RSD RSD